12. huhtikuuta 2013

Luksusta ja taviselämää

Eilen oli hyvä päivä. Lämmintä +14 ja tukisiteen kanssa polvi kesti kävellä vaikka kuinka paljon. Tänään onkin sitten toinen juttu. Mutta otetaan rauhallisesti eikä anneta harmille valtaa. Huomenna se taas pelittää ja onneksi pystyy sentään kirjoittaa!

Söimme hodaria Champs-Elysees´llä ja seurasimme vahdin vaihtoa presidentin palatsin edustalla. Vartijaa hymyilytti kun kuvasin häntä, täällä ei nääs jäykistellä turhia kuten Suomessa. Kävellessä hotelli Bristolin, suurlähetystöjen ja Elyseepalatsin ohi totesin, että nyt ollaan kyllä hienossa seurassa! Nuo kaikki on kävelyetäisyydellä meidän kodista.
Luksuskauppaa toisen perään ja eihän niihin uskalla edes astua, ettei vahingossa pudota jotain. Kattelin yhden kaupan ikkunassa lasten tennareita niin hinta huiteli 400 eurossa! Tiedoksi vaan kotiin teinille ja muille tennarityypeille, että muodissa on sellaset, joista on kultakoristeita tai muuta kimallusta.
Puku päällä olevia miesseurueita seisoskelee kaduilla puhuen kalliisiin kännyköihinsä. Naiset näyttävät muotinukeilta ja pukeutuvat kaikki samanlaisiin vaatteisiin; minihame, sen helmaan ulottuva täydellisesti istuva tyylikäs takki, mustat sukkahousut ja mustat korkkarit.
Taidegallerioiden ikkunoissa olevia huippuarvokkaita luomuksia katselee mielellään vähän niinkun ilmaisessa taidenäyttelyssä. Ja on tätä omasta elämästä hurjasti poikkeavaa eloa muutenkin kiva seurata, mutta kyllä silti tulee kotoisampi olo tuolla tavisten alueilla :) Pariisissa kun katunäkymä ja ilmapiiri muuttuvat tosi nopeasti toisenlaiseksi ihan lyhyen etäisyyden välillä.

Ostimme kynttilöitä, hämärässä kämppä näyttää aika viihtyisältä ja siistiltä. Iltaisin seuraamme Pariisin paikallisuutisia ja välillä niistä ymmärtääkin jotain. Kokkasin myös ranskaruokaa "poulet aux herbes" eli kanaa ja provencen yrttiä kasvisten kanssa. Uusi helppo ruokatuttavuus on paistettu kurkku. Sain siihen idean legendaarisesta "Ranskalaisen keittiön salaisuudet"- kirjasta joka tuli tunnetuksi myös Julie & Julia-elokuvasta. Eli voita pannulle, suolaa ja pippuria tai mitä maustetta haluaakin ja hyvää on. Isännnän kommentein "Parasta suolakurkkua mitä oon syönyt".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

50 VUOTTA ELÄMÄÄ

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettiin huippusalaiset synttäribileet, jotka huippusalainen synttärikomitea suunnitteli huippusalais...