Aamulla herätessä mieleen tupsahti yhtäkkiä ajatus: viikko leikkauksesta on mennyt ja yhdeksän viikkoa jäljellä kipsin poistoon. Huomasin pientä kärsimättömyyttä ilmassa. Viikko sisällä, kinttu pystyssä tai vaakassa suurimman osan ajasta. Avasin makuuhuoneen ikkunan ja hengitin syvään.
Iltapäivällä ovesta tulla humpsahti kaksi enkeliä. Repussa heillä oli kartonkia, liimaa, vanhoja lehtiä ja pizzaa. Yhtäkkiä huoneen täytti kilpapuhe, suunnittelu, unelmien maalailu, saksien naksutus.
Aloimme tehdä aarrekarttoja. Aarrekartta on mielen matka omiin unelmiin. Sen voi tehdä vaikkapa näin vuoden alussa. Kuvia etsitään intuitiivisesti vanhoista lehdistä tms. Omaa karttaansa ei tarvitse muille selittä eikä muiden tarvitse sitä ymmärtää. Se koskee omia haaveita ja tavoitteita ja on jokaiselle sisäinen juttu. Unelmilla on myös taipumus toteutua, koska kartta perustuu alitajuntaan.
Puhe lakkasi taikaiskusta, kun jokainen alkoi tehdä keskittyneesti omaa aarrekarttaansa. Katselin sivusilmällä miten yhdeksänvuotias uppoutui touhuunsa ja kartoista tuli upeita!
Tässä netistä löytyneitä ohjeita aarrekartan tekoon, jos joku haluaa kokeilla (by Terhi Hollo)
Näin teet oman aarrekartan
1. Varaa itsellesi kunnon työtila sekä kuvalehtiä, esitteitä, muistilappuja, kyniä, liimaa, sakset ja iso paperiarkki. Karttapohjan on hyvä olla sen kokoinen, että voit luontevasti sijoittaa aarrekartan näkyvälle paikalle arkiympäristössäsi. Halutessasi voit tehdä vaikka lompakkokokoisen aarrekartan.
2. Valitse kuvia, jotka kuvaavat unelmiasi. Kuvat voivat olla konkreettisia (kesämekko kokoa M, tunturivaellus), viitteellisiä (kauniit kukat, auringon kajastus pilvien lomasta) tai täysin abstrakteja (sinua miellyttävä väri tms.). Voit myös piirtää tai maalata unelmia ja kirjoittaa karttaan tärkeitä sanoja. Jos haluat tehdä kokonaan sanallisen aarrekartan, kirjoita itsellesi kirje.
3. Asettele kuvat karttaan itsellesi sopivalla tavalla. Kuvat voivat lomittua toinen toisiinsa tai vaikka muodostaa tiettyjä ryhmiä. Samaan aarrekarttaan voit sommitella useampiakin unelmia. Muista kuitenkin, että kerralla työstettäviä asioita on hyvä olla rajallinen määrä. Valitse siis työn alle 1–5 unelmaa kerrallaan.
4. Laita valmis aarrekartta paikkaan, josta voit kohdata sen päivittäin. Mielen on saatava kokea monta kertaa millaista elämä on sitten, kun unelma on totta. Onnistunutta aarrekarttaa on mukava tutkiskella kerta toisensa jälkeen: se innoittaa joka päivä. Aarrekartan kohtaaminen päivittää myös tietoisen mielen siitä, mitä todella haluat.
5. Määrittele tarkistushetki. Kirjoita aarrekarttaan toteutusajankohdan lisäksi päivämäärä, jolloin tarkistat, onko unelma jo totta. Unelmien työstöön on helpompi keskittyä lyhyehköissä ajanjaksoissa, joten älä määrittele tarkistuspäivää liian kauas. Pari kuukautta on hyvä aikaväli elämän ensimmäisen aarrekartan prosessoimiselle. Silloin voi jo hyvin arvioida, onko unelma toteutunut tai ainakin suunta oikea.
6. Jos mitään ei ole tapahtunut, mieti voiko mielessäsi/alitajunnassasi olla muutosprosessia jarruttavia esteitä. Jos on, mieti, miten työstät niitä päästäksesi niistä eroon. Voi olla myös syytä pohtia, onko unelma edelleen paras mahdollinen vai haluaisitko korjata sitä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
50 VUOTTA ELÄMÄÄ
Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettiin huippusalaiset synttäribileet, jotka huippusalainen synttärikomitea suunnitteli huippusalais...
-
Äskettäin lonkkaan tekonivelen saanut ystäväni kysyi, kuinka menettelen lentokentän turvatarkastuksessa, kun on metallisia tekoniveliä. Noh...
-
Ostin taulun koska halusin hemmotella itseäni. Olin nähnyt maalauksen jo kuukausia sitten taiteilijaystäväni kotona, mutta päätin unohtaa ko...
-
älä hetkeksikään lopeta. Uneksi vain mahdottomia, sillä huomista eivät järkevät latteudet kiinnosta. Ole hyvä unelmiasi kohtaan, ja anna nii...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!