25. elokuuta 2012

Tää säätää täällä

Juhlat on juhlittu ja päivänsankari eli anoppini oli yllätysjuhlista otettu. Keskiviikkona meillä vielä paistettiin köyhiä ritareita, kun rusinapullaa (niinkun kaikkea muutakin) jäi pilvin pimein.

Hyvän juhlinnan jälkeen tein ranskattaren tavan mukaisen korjausliikkeen eli keittelin kasvissoppaa, jota sitten söi parina päivänä. Tämä oli purjokeitosta mukaeltu (lue mukavampi) versio: purjoa, kukkakaalia, perunaa, sipulia ja loraus kermaa.

Muuten tällä viikolla toin ranskattaren dieettiin kuuluvan luonnonjogurtin kuvioon mukaan. Oon usein aiemminkin syönyt sitä aamuisin, nyt sitä kuuluu ottaa kaksi kertaa päivässä aamiaisella, välipalana, iltapalana tai jälkkärinä kuinka vaan. Tarvittaessa voi joukkoon laittaa vähän hunajaa, marjoja tms. Mä olen laittanut teelusikallisen omatekemää hilloa. Jogurtissa on maitohappobakteereita ja se parantaa aineenvaihduntaa, siinä syy miksi sitä syödään. Lisäksi maustamattimassa jogurtissa EI ole sokeria (huom.kahden desin mansikkajogustissa sitä voi olla jopa viiden sokeripalan verran. Meitin isäntä syö litran purkin viikossa eli noin 45 sokeripalaa....)

Toiseksi olen sinnikkäästi yrittänyt syödä 'kunnon aamiaisen'. Vaikka vähän pienemmänkin. Kyllä siihen ehkä tottuu.
Kolmen kuukauden trimmauksen tarkoituksena on säätää omat makutottumukset uuteen asentoon ja tehdä pieniä korjauksia ruokavalioon. Ja tärkein pointi tässä on, että se tehdään miellyttävällä tavalla. Eli vähitellen. Missään tapauksessa trimmaus ei pidä olla kärsimystä, koska silloin se ei onnistu (vaan paino tulee yleensä takas lisäkilojen kanssa). Koko ajan täytyy etsiä myönteisiä ja itselleen sopivia tapoja muuttaa asioita. Eli helpolla ranskatar ei pääse, ei voi tukeutua kaavamaisiin ohjeisiin (tyyliin jätä pois kaikki hiililarit, tai muuta kaikki rasvat hyviksi tai hylkää herkut). Ne dieetit on niin nähty.


Kolmen kuukauden trimmausvaiheesta on nyt takana pari viikkoa. Joka viikko yritän muuttaa muutaman pienen asian. Ensi viikolla ainakin haastan itseni kävelemään joka päivä 20 minuuttia. Ja ehkä tutustun johonkin uuteen makuun.

Kuvissa: mökkiterassi täyttyi viikonloppuna ruusuista ja rakkaan siskoni tekemää juhlaruokaa eli maailman parasta lohikiusausta, salaattia ja muuta herkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

50 VUOTTA ELÄMÄÄ

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettiin huippusalaiset synttäribileet, jotka huippusalainen synttärikomitea suunnitteli huippusalais...