31. lokakuuta 2011

kotipäivän kunniaksi




Viikonlopun kunniaksi teimme ranskalaista kotiruokaa eli burgundinpataa Tämä patonkikansan vastine karjalanpaistille toteutettiin ihan oikean äidin ohjeella ja tekemänä:

Burgundinpata

n.800g naudan sisäpaistia
n.200g pekonia
iso sipuli
valkosipulia
n.100 g herkkusieniä
1 tomaatti tai pyrettä
1 iso porkkana
2 lihaliemikuutiota
suolaa ja mustapippuria
bouguet garnia
1 plo punaviiniä

Ensin lihat ruskistetaan kuumalla pannulla pienissä erissä. Lisätään pataan niiden lisäksi paloitellut kasvikset ja mausteet. Lopuksi sekaan kaadetaan punaviini ja haudutetaan noin 3 tuntia.
Lisänä riisiä tai perunaa ja patonkia. Accolutamente deliciosa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

50 VUOTTA ELÄMÄÄ

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettiin huippusalaiset synttäribileet, jotka huippusalainen synttärikomitea suunnitteli huippusalais...