Kokkasimme yleisön pyynnöstä vaihteeksi liharuokaa eli kananpoikaa pastiksessa.
Etelä-ranskalainen pastis on samantapaista anisviinaa kun kreikkalainen ouzo. Sitä juodaan yleensä aperitif aniséna tai iltapäivän virkistykseksi kaatamalla sekaan vettä, jolloin se värjäytyy valkoiseksi.
Tähtijuoman raaka-aineita ovat tähtianiksen lisäksi minttu, koivunlehti, rautayrtti, lakritsijuuri, kamomilla, mustaherukan lehdet, timjami, korianteri, persilja, kaneli, fenkoli, kynteli ja juustokumina muutamia mainitakseni.
Eli se on todellinen teräsuute! Ja vahva, 45% eli jos ei oo varovainen voi käydä kuten entisen miehen viskikakussa, kun mies juoman makua tarkistaakseen hörppi sitä sen verran että voitelikin vuoan sijasta uunin!
Ohje on oma sovelluksemme parista muusta:
n. 600-700g kananpaloja
1 dl pastista (esim.Ricard pastis de Marseille)
n ½ dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
4 tomaattia
1 rkl fenkolin siemeniä
persiljaa
4 perunaa
Sekoita pastis, öljy, suola ja pippuri ja laita kanat seokseen marinoitumaan vähintään 2 tunniksi, mieluummin yön yli. Oikeassa ohjeessa käytetään kokonaista kanaa 8 osaan paloiteltuna, mutta en mie semmosta urakkaa hirvinny ottaa, vaan käytimme fileepaloja.
Kanan marinoiduttua paista sipulit ja valkosipulit cocottessa (vuoka, pata), lisää tomaatit isoina paloina ja fenkolin siemenet, sekoita.
Seuraavaksi lisää kananpalat ja marinadi, ja kiehuvaa vettä sen verran että lihat peittyvät. Viipaloi joukkoon perunat ja anna kiehua miedolla lämmöllä ½-1 tunti riippuen kanapalojen koosta. VALMIS!
Jossakin ohjeessa perunat ja vesi jätetään pois, tilalla on mustia oliiveja esimerkiksi. Mie pistin vähän kaikkea, jopa yhden porkkanan kun sattui olemaan. Tällä ohjeella säästää perunoiden erikseen keittämisen vaivan.
Me söimme annoksesta kaksi kertaa, joten aikas reilu on.
Nuosta fenkolin siemenistä. Niitä taas etsittiin, kun ei mitään hajua miltä ne edes näyttävät.
Oon alkanut kirjoittamaan paperille ranskaksi ainesosan nimen (koska nää on ihan mahdottomia ääntää). Eli graines de fenouil, ja jos ei millään löydy niin paperi esiin ja tarttumaan myyjää hihasta. Mausteosastolta muuten löytyivät.
Ihan mieletön tuoksu tuli kun heitin nuo siemenet pataan. Miksei kukaan oo kertonut tuosta ihanasta mausteesta aikaisemmin!
Palaute padasta tuli välittömästi
- tää on paljon parempaa kun se omituinen kasvishöystö….
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
50 VUOTTA ELÄMÄÄ
Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettiin huippusalaiset synttäribileet, jotka huippusalainen synttärikomitea suunnitteli huippusalais...
-
Äskettäin lonkkaan tekonivelen saanut ystäväni kysyi, kuinka menettelen lentokentän turvatarkastuksessa, kun on metallisia tekoniveliä. Noh...
-
Ostin taulun koska halusin hemmotella itseäni. Olin nähnyt maalauksen jo kuukausia sitten taiteilijaystäväni kotona, mutta päätin unohtaa ko...
-
älä hetkeksikään lopeta. Uneksi vain mahdottomia, sillä huomista eivät järkevät latteudet kiinnosta. Ole hyvä unelmiasi kohtaan, ja anna nii...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!