11. lokakuuta 2011

huilipäivän ratoksi ratatouillea



Metsästimme munakoisoa, koska maanantaisin kaupat ovat täällä suljettuna. Vihdoin sitä löytyi, luomuna vieläpä. Tässä mukaeltu ohje:

Ratatouille

2 pientä kesäkurpitsaa courgette
1 munakoiso aubergine
1 punainen ja 1 vihreä paprika poivre
3 pihvitomaattia
1-2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
reilusti oliiviöljyä
suolaa, vastajauhettua pippuria
bouguet garni

Ensin kuullotetaan sipulit öljyssä, sitten lisätään kaikki loput kuutioina pataan ja haudutetaan noin tunti vähintään, miedolla lämmöllä uunissa tai liedellä.

Kaapistamme löytyi pinnoitettu valurautapata, joita harvemmin käytän, koska ne ovat niin painavia. Nyt sellaista päästiin kokeilemaan hyvin muhi.
Bouquet garni on yrttipuska (persiljaa, rosariinia, meiramia, timjamia, rakuunaa ja kynteliä), joka laitetaan soppaan keitettäessä ja otetaan lopuksi pois. Alkaessamme ruoanlaittoon huomasin unohtaneeni tuossa munakoisohässäkässä koko puskan. Mutta meillä oli kuitenkin pistouta, joten lisäsin sitä. No maku ei varmaankaan ollut ihan sama, mutta ehkä ens kerralla!
Tätä voi syödä kylmänäkin ja lämmittittäessä uudelleen maku kuulemma vain paranee.
Ai että mä sit tykkään tällasista superhelpoista ruoista! Tosin isännältä pikkusen tuli kritiikkiä, että ollaanko sitä siirtymässä kasvissyöjiksi...lisukkeena meillä oli lämpöisiä voileipiä.

Tänään vihdoin hankin sen bouguet garnin rue Mouffetardin päästä piskuiselta torilta. Ihan uusi tuttavuus ja tuoksuu melkein yhtä hyvälle kun tuore tillipuska. Njam!

2 kommenttia:

  1. Ui, herkullista. Suomessakin voitas ottaa oppia noista yrttipuskista.

    VastaaPoista
  2. Kyllä ja muuten erityisen hyvää kylmänä!
    Tein tätä toisenkin kerran ja lisäsin siihen vähän makaronia, niin jopas tuli ruokaisaa.
    Kiitos vaan siukulle vinkistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

50 VUOTTA ELÄMÄÄ

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettiin huippusalaiset synttäribileet, jotka huippusalainen synttärikomitea suunnitteli huippusalais...