11. lokakuuta 2011
huilipäivän ratoksi ratatouillea
Metsästimme munakoisoa, koska maanantaisin kaupat ovat täällä suljettuna. Vihdoin sitä löytyi, luomuna vieläpä. Tässä mukaeltu ohje:
Ratatouille
2 pientä kesäkurpitsaa courgette
1 munakoiso aubergine
1 punainen ja 1 vihreä paprika poivre
3 pihvitomaattia
1-2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
reilusti oliiviöljyä
suolaa, vastajauhettua pippuria
bouguet garni
Ensin kuullotetaan sipulit öljyssä, sitten lisätään kaikki loput kuutioina pataan ja haudutetaan noin tunti vähintään, miedolla lämmöllä uunissa tai liedellä.
Kaapistamme löytyi pinnoitettu valurautapata, joita harvemmin käytän, koska ne ovat niin painavia. Nyt sellaista päästiin kokeilemaan hyvin muhi.
Bouquet garni on yrttipuska (persiljaa, rosariinia, meiramia, timjamia, rakuunaa ja kynteliä), joka laitetaan soppaan keitettäessä ja otetaan lopuksi pois. Alkaessamme ruoanlaittoon huomasin unohtaneeni tuossa munakoisohässäkässä koko puskan. Mutta meillä oli kuitenkin pistouta, joten lisäsin sitä. No maku ei varmaankaan ollut ihan sama, mutta ehkä ens kerralla!
Tätä voi syödä kylmänäkin ja lämmittittäessä uudelleen maku kuulemma vain paranee.
Ai että mä sit tykkään tällasista superhelpoista ruoista! Tosin isännältä pikkusen tuli kritiikkiä, että ollaanko sitä siirtymässä kasvissyöjiksi...lisukkeena meillä oli lämpöisiä voileipiä.
Tänään vihdoin hankin sen bouguet garnin rue Mouffetardin päästä piskuiselta torilta. Ihan uusi tuttavuus ja tuoksuu melkein yhtä hyvälle kun tuore tillipuska. Njam!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
50 VUOTTA ELÄMÄÄ
Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettiin huippusalaiset synttäribileet, jotka huippusalainen synttärikomitea suunnitteli huippusalais...
-
Äskettäin lonkkaan tekonivelen saanut ystäväni kysyi, kuinka menettelen lentokentän turvatarkastuksessa, kun on metallisia tekoniveliä. Noh...
-
Ostin taulun koska halusin hemmotella itseäni. Olin nähnyt maalauksen jo kuukausia sitten taiteilijaystäväni kotona, mutta päätin unohtaa ko...
-
älä hetkeksikään lopeta. Uneksi vain mahdottomia, sillä huomista eivät järkevät latteudet kiinnosta. Ole hyvä unelmiasi kohtaan, ja anna nii...
Ui, herkullista. Suomessakin voitas ottaa oppia noista yrttipuskista.
VastaaPoistaKyllä ja muuten erityisen hyvää kylmänä!
VastaaPoistaTein tätä toisenkin kerran ja lisäsin siihen vähän makaronia, niin jopas tuli ruokaisaa.
Kiitos vaan siukulle vinkistä!