Viikonlopun ruokalistalla meillä oli potage parisien eli pariisilainen purjo-perunakeitto. Yllättävän hyvää. Alkuperäinen ohje on Miksi pariisittaret eivät liho- kirjasta. Melkein kaikkeen ruokaan tunnutaan laittavan joko voita tai ranskankermaa. Tähän jälkimmäistä. On se kumma jos en ala kohta laihtumaan.
Potage parisien
3 purjoa
60g voita
11/2 l vettä
400g perunoita
suolaa, vasta jauhettua pippuria
Käytin yhden kokonaisen purjon ja 5 isohkoa perunaa.
Purjo huuhdellaan hyvin, leikataan suikaleiksi ja freesataan puolessa voimäärässä.
Lisätään keitetty vesi ja kuoritut pilkotut perunat.
Keitetään 20 minuuttia miedolla lämmöllä.
Kaadetaan keitto kulhoon, lisätään loppu voi ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
Käytin voita vähän vähemmän. Ja heitin sekaan yhden lihaliemikuution, koska niitä uhkaa jäädä kaappiin.
Ihan sairaan hyvää!
Kotikriitikon kommentti:
- Yllättävän hyvää ja täyttävää, vaikkonkin vihannessoppaa. Vois tätä toisenkin kerran syödä.
Ja muuten syödään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
50 VUOTTA ELÄMÄÄ
Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettiin huippusalaiset synttäribileet, jotka huippusalainen synttärikomitea suunnitteli huippusalais...
-
Äskettäin lonkkaan tekonivelen saanut ystäväni kysyi, kuinka menettelen lentokentän turvatarkastuksessa, kun on metallisia tekoniveliä. Noh...
-
Ostin taulun koska halusin hemmotella itseäni. Olin nähnyt maalauksen jo kuukausia sitten taiteilijaystäväni kotona, mutta päätin unohtaa ko...
-
älä hetkeksikään lopeta. Uneksi vain mahdottomia, sillä huomista eivät järkevät latteudet kiinnosta. Ole hyvä unelmiasi kohtaan, ja anna nii...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaPatonki vaihtui näkkäriin, onko se koti-ikävän merkki?
VastaaPoistaon totta että kaupasta löytyi Waasan näkkäriä ja kyllä se vaihtelusta käy. Mutta en minä kyllä patonkia vaihtais!
VastaaPoistaEnkä tiedä koti-ikävästä. Nyt meinaa iskeä paniikki että palellun sinne kylmään.