Potage parisien
3 purjoa
60g voita
11/2 l vettä
400g perunoita
suolaa, vasta jauhettua pippuria
Käytin yhden kokonaisen purjon ja 5 isohkoa perunaa.
Purjo huuhdellaan hyvin, leikataan suikaleiksi ja freesataan puolessa voimäärässä.
Lisätään keitetty vesi ja kuoritut pilkotut perunat.
Keitetään 20 minuuttia miedolla lämmöllä.
Kaadetaan keitto kulhoon, lisätään loppu voi ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
Käytin voita vähän vähemmän. Ja heitin sekaan yhden lihaliemikuution, koska niitä uhkaa jäädä kaappiin.
Ihan sairaan hyvää!
Kotikriitikon kommentti:
- Yllättävän hyvää ja täyttävää, vaikkonkin vihannessoppaa. Vois tätä toisenkin kerran syödä.
Ja muuten syödään.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaPatonki vaihtui näkkäriin, onko se koti-ikävän merkki?
VastaaPoistaon totta että kaupasta löytyi Waasan näkkäriä ja kyllä se vaihtelusta käy. Mutta en minä kyllä patonkia vaihtais!
VastaaPoistaEnkä tiedä koti-ikävästä. Nyt meinaa iskeä paniikki että palellun sinne kylmään.